Kérdése van gyermekével kapcsolatban? Segítünk!

  

Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztály

6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 15. (térkép)
Felvételi előjegyzés: 62/342-045

 

Osztályos felvételre közvetlen előjegyzést gyermekpszichiáter szakorvos kérhet. Egyéb esetben (szülő, gyermekgyógyász, pszichológus, gyermekjóléti szolgálat dolgozói stb. indítványozására) előbb az általános gyermekpszichiátriai ambulancián kérjük a gyermeket vizsgálatra előjegyeztetni, ahol a gyermekpszichiáter szakorvos dönt a felvétel szükségességéről és idejéről.

 

Aktív fekvő ellátás:

23 ágyon, a területi ellátási kötelezettségnek megfelelően Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád megye egész területére, valamint Pest és Szolnok megye egyes déli településeire vonatkozóan.


Rehabilitációs fekvő ellátás:

 

6 ágyon történik. Általában azon betegek esetében kerül erre sor, akiknél rehabilitációs cél és rehabilitációs terv felállítható, és hosszabb osztályos tartózkodást igényelnek.


Nappali szanatóriumi ellátás:

 

11 férőhelyen történik, a beteg gyermekek reggel érkeznek, és délután távoznak az osztályról szülőjük kíséretében. 

 

A betegek elhelyezése

 

Az osztályon közös hotel-részben alszanak a betegek, míg napközben 3 életkori csoportban folynak a foglalkozások: óvodás, általános iskolás és középiskolás csoportban.

A csoporthelyiségekben a gyermekek viselkedésének (egyéni, társas, játékhelyzetekben és kötött foglalkozások során) megfigyelése, elemzése történik, illetve a viselkedésterápiás tervek gyakorlati kivitelezése kezdődik. Ezt azután a szülő/nevelő otthon folytatja az ambulanciákon történő konzultációk mellett.

 


Szülő osztályos felvétele:

 

Óvodás gyermekeknél minden esetben kérjük, hogy a szülő a bennfekvés idejére maradjon gyermekével az osztályon. Idősebb gyermekek esetében a gyermek betegségétől függően javasoltjuk vagy nem javasoljuk a szülő egyidejű felvételét.


Az osztály napirendje: ITT

 

Felvételi tájékoztatóITT

 

Óvodás csoport: 

Általános iskolás csoport:

A napközben zajló csoportfoglalkozások lényegét számomra legjobban az alábbi Mérei Ferenc-idézet ragadja meg:
„A gyermek a világra nyitott lény. A simogatásra simogatással, a jókedvre jó kedvvel, tevékenységre tevékenységgel felel."

(Gulyás Mária Magdolna, az általános iskolás csoport foglalkoztatója)

 

;   

 

Középiskolás csoport:

;