Kérdése van gyermekével kapcsolatban? Segítünk!

Családterápiás workshop Szegeden - "...hogy a segítésben ne menjünk tönkre..."

Meghívó

A KIKÖTŐ Szeged Családterápiás Műhely workshopot rendez 2015. június 3-án Szegeden.

"....hogy a segítésben ne menjünk tönkre" címmel

Előadónk, dr. Kovács Dénes,

aki jezsuita szerzetesként, majd az SZTE pszichológusaként is rákos gyerekekkel és azok szüleivel foglalkozik, olyan témát választott, amely minden segítő foglalkozású szakember számára érdekes: hogyan érlelik és teszik hitelessé a terapeutát személyes krízisei.

Meghívóként álljanak itt az ő sorai:

„Nagy kihívásnak tartom szakmában jártas emberek számára továbbgondolásra érdemes témákkal bemutatkozni. Abban bizakodom, hogy sikerül a figyelmüket olyan témakörökre ráirányítani, amelyeknek a megismerése vagy újragondolása egyszerre segít a személyes növekedésben és a terápiás munka örömteli végzésében is.

Előadásomat három témakör köré fűzve építettem fel.

Először azt tárgyalom, hogy miért és hogyan érdemes a terapeutának saját magára is vigyáznia. Utána Erika Schuchart elméletének elemzésével bemutatom, hogy a személyes krízisek sikeres feldolgozása hogyan teszi a terapeutát hiteles szakemberré.

Végül pedig a meditáció gyakorlásának ismertetésével olyan módszert mutatok be, amely mind a krízisfeldolgozáshoz, mind pedig a hiteles személyiség kialakulásához megfelelő lehetőséget biztosít.

„Ha egy szakember kellően letisztult, nem kell túl sok energiát fordítania saját bajainak viselésére, és ha megfelelő környezetet tud biztosítani mások segítéséhez, akkor meglesz  munkájának a gyümölcse.” – ezt olvastam, ennek megvalósításához igyekszem hasznos szempontokat nyújtani.”

Időpont: 2015. június 3-án 10:00-16:00-ig, regisztráció: 9:30-tól

Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra, Szeged, Kálvária sgt.23. vagy Gogol u.2.

Megközelítés: a vasútállomástól villamossal a Somogyi utcáig, onnan 5 perc séta. Fizetős parkolás a Gogol u-i bejárat felől, ingyenes az Árkád parkolóházában.

Részvételi díj: 5.000,-Ft (a helyszínen fizetendő)
MCSE-pont: 8 pont

Jelentkezés: az MCSE honlapján, további információ kérhető a következő email-címen: Nagy Zsuzsanna, [email protected]